glava

moški M 35 do M 50, Open race moški

Štart teka je v Železnikih, v naselju Na Kresu. Prva dva kilometra proga poteka po asfaltni cesti skozi naselje Dašnica. Je dokaj ravna ali se zložno vzpenja. Nato zavijemo levo na gozdno pot, po kateri se pričnemo vzpenjati proti naselju Podlonk. Postopno se dvignemo na rob naselja, od koder nadaljujemo do lovske koče na Prtovču in do naselja Prtovč. V tem delu proge nas čaka prvi res strm vzpon. Od tu nadaljujemo po planinski stezi do cilja pri Krekovi koči na Ratitovcu. V zadnjem delu proge tekmovalce čaka zahteven gorski teren. Potrebno se je prilagoditi razmeram. Še posebno to velja v slabem vremenu, ko je teren spolzek!
Dolga proga: dolžina 10,8 km, višinska razlika 1184 m

vse ženske kategorije, moški M 55 do M 75, Open race ženske

Štart je v naselju Podlonk. Prvih 600 m proga vodi po asfaltni cesti in dokaj ravnem terenu skozi naselje Podlonk. Na robu naselja, ob prehodu na gozdno pot, se priključi trasi dolge proge. Od tu nadaljujemo po isti trasi, kot je to opisano za moško progo, do cilja pri Krekovi koči na Ratitovcu.
Kratka proga: dolžina 7,8 km, višinska razlika 869 m

Ogled proge

Tekmovalci bodo imeli prost dostop za ogled proge in trening v četrtek, 31. maja, in v petek, 1. junija. Proga bo označena 14. dni pred tekmovanjem. Za promet bo proga zaprta le na dan tekmovanja ob štartu posameznih kategorij. Pazite na promet.

Okrepčevalnice

Organizirane bodo na:
dolga proga:
kratka proga:
2,3 km; 4,2 km; 5,8 km; 6,9 km; 8,7 km; 9,8 km in v cilju
2,2 km; 3,5 km; 5,3 km; 6,4 km in v cilju

Cilj

V cilju bo na razpolago: okrepčevalnica, zdravniška služba, garderobe, WC, prostor za dvig osebne opreme.
Atletsko drustvo Zelezniki

Povezave

Podpora

Kontakt

Mobitel: +386 41 747 536
E-mail: brane.cencic@gmail.com