glava
Ogled prog in treningi so možni preko celega leta. Podrobneje bodo proge označene štirinajst dni pred tekmovanjem.
Pomembno: za promet bodo proge zaprte le na dan tekmovanja ob štartu posameznih kategorij. V ostalih dneh se na delih proge, ki poteka po lokalnih cestah, odvija reden promet. Na delih proge, ki poteka po gozdu, se lahko izvajajo razna opravila: gozdna dela, spravilo sena … Bodite pazljivi!

Železniki – Ratitovec
10,8 km /1184 m
2,3 km; 4,2 km; 5,8 km; 6,9 km; 8,7 km; 9,8 km in v cilju

Opis proge:

Štart teka je v ŽELEZNIKIH, v naselju Na Kresu. Prva dva kilometra proga poteka po asfaltni cesti skozi naselje Dašnica. Je dokaj ravna ali se zložno vzpenja. Po dobrih dveh km zavijemo levo na gozdno pot, po kateri se mimo kmetije Markot vzpenjamo proti naselju Podlonk. Postopno se dvignemo na rob naselja, do kmetije Žetlar. Trasa nas naprej vodi do lovske koče na Prtovču. V tem delu proge nas čaka prvi res strm vzpon. Od tu se rahlo spusti do naselja Prtovč. Nadaljujemo po gozdni poti, nato pa po planinski stezi do cilja pri Krekovi koči na Ratitovcu. Od Prtovča proti cilju tekmovalce čaka zahteven gorski teren. Potrebno se je prilagoditi razmeram. Še posebno to velja ob deževnem, meglenem vremenu, ko je teren moker in spolzek!

Cilj:

Cilj je pri planinski koči na Ratitovcu. V cilju bo na razpolago: okrepčevalnica, zdravniška služba, garderobe, WC, prostor za dvig osebne opreme.

Prtovč – Ratitovec
4 km /630 m
2 km, 3 km in v cilju

Opis proge:

Štart je v naselju PRTOVČ, tik pod vasjo, in se nahaja na trasi teka RATITOVEC KLASIK. Proga vas od tu dalje, kot je opisano pri progi Ratitovec klasik, vodi do cilja pri Krekovi koči na Ratitovcu.

Rezultati bodo objavljeni na oglasni deski v bližini cilja.

Okrepčevalnice, GRS, reševalne ekipe:

Železniki/Na Kresu – krožna proga
KATEGORIJE LETO ROJSTVA ČAS ŠTARTA DOLŽINA PROGE VIŠINSKA RAZLIKA
Z3 Starejše deklice 2004–2005 10.30 2,7 km 148 m
M3 Starejši dečki 2004–2005 10.45 2,7 km 148 m
Z2 Deklice 2006–2007 11.00 1,3 km 74 m
M2 Dečki 2006–2007 11.15 1,3 km 74 m
Z1 Mlajše deklice 2008–2010 11.30 0,7 km 50 m
M1 Mlajši dečki 2008–2010 11.40 0,7 km 50 m
za kategoriji Z3/M3 ob vstopu v drugi krog, za vse kategorije v cilju

Opis proge:

Za dečke in deklice so proge speljane po gozdnih in travniških poteh na pobočju Kresa. So krožne, s štartom in ciljem v naselju Na Kresu v Železnikih. V prvem delu se vzpenjajo, v drugem pa spuščajo. V primeru dežja, razmočene proge je potrebno biti pazljiv predvsem pri spustih zaradi mokre in drseče podlage.
Proge so po dolžini in višinski razliki prilagojene posameznim starostnim kategorijam. Mlajši dečki-deklice tečejo en krajši krog, dečki-deklice en daljši, starejši dečki-deklice dva daljša kroga.

Cilj:

V cilju bo na razpolago: okrepčevalnica, zdravniška služba. Garderobe in WC so na voljo v športni dvorani.
Atletsko drustvo Zelezniki

Povezave